مخزن یا تانکر پلاستیکی یکی از لوازم کاربردی است که اینروزها در همهی نقاط جهان مورد استفاده قرار میگیرد. این مخازن با توجه به ساختاری که دارند در صنایع مختلف مانند کشاورزی و ساختمانسازی کاربرد دارند. به عنوان مثال از این مخازن در ذخیرهسازی و حمل سیالات مختلف شیمیایی مانند آفتکشها استفاده میشود.
«به طور کلی تانکر پلاستیکی که از آن با نام مخزن پلاستیکی نیز یاد میکنند، از مواد پلیمری مرغوب (پلی اتیلن درجه 1) تولید شده است و به دلیل سازگاری با آب و اغلب مایعات، برای نگهداری و ذخیره آب شرب و حمل و نقل و انتقال انواع مایعات به کار میرود.»
انواع تانکرهای پلاستیکی پلی اتیلن
تانکر پلاستیکی با توجه به کاربردی که دارند به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. این تانکرها در حجم و طرحهای مختلف به صورت عمودی، افقی، زیرپله ای، دیواری، مکعبی، قیفی و… ساخته میشوند. در ادامه به توضیح چند مدل پرفروش از این مخازن میپردازیم.
مخازن عمودی
مخازن عمودی دارای گنجایش حجم 100 لیتر تا 20000 لیتر هستند. این مخازن با توجه به نوع مصرفی که دارند به صورت تک لایه و سه لایه، در بازار به فروش میرسند. مخزن عمودی نسبت به دیگر مخازن هم حجم، قیمت پایینتری دارد.
مخازن افقی
مخازن افقی نسبت به انواع دیگر، دارای ابعاد کوچکتری هستند و گنجایش حجم آنها از 70 لیتر تا 5000 لیتر متغیر است. این مخازن به صورت تک لایه، سه لایه و چهار لایه ساخته میشوند. با توجه به اینکه مخزن افقی به صورت خوابیده قرار میگیرد، پایه ای جهت قرار گرفتن روی زمین در زیر آنها تعبیه شده است. این نوع از تانکرها به دلیل اینکه فشار حاصل از وزن مایع درون مخزن بر سطح آن بیشتر است، معمولا در پشتبام قابل نصب هستند.
تانکر مکعبی
تانکر پلاستیکی مکعبی یا کتابی با حجمهای مختلف از 100 تا 2000 لیتر، در بازار موجود است. این مخازن به صورت دو نوع خوابیده و ایستاده تولید میشوند. مخزن مکعبی جهت نگهداری آبهای آشامیدنی، استفاده در کارگاهها، کارخانههای شیمیایی و مصارف کشاورزی طراحی شدهاند.
تانکر زیرپله ای
نوع زیر پلهای مخازن، همانطور که از اسم آن مشخص است، جهت استفاده در زیرپلهها مناسب است. این نوع تانکر پلاستیکی در حجمهای 500، 1000 و 1500 لیتر به بازار عرضه میشوند. مخزن زیرپلهای را در رنگهای متتوع و قالبهای تک لایه، دولایه، سه لایه و چهار لایه تولید میکنند. این تانکرها همچنین به صورت سفارشی و بر اساس سلیقه مشتری به صورت چندلایه قابل تولید هستند. از کاربردهای این تانکر میتوان به استفاده از آن جهت نگهداری آب آشامیدنی و ذخیره آب در ایستگاههای آتشنشانی اشاره کرد.
کاربرد تانکر پلاستیکی
تانکر پلاستیکی موارد مصرف بسیار زیادی دارد. به طور معمول تانکرهای پلاستیکی برای نگهداری و حمل و نقل مایعات به کار میرود. از این تانکر در صنایع مختلفی نظیر صنعت نفت و گاز، پتروشیمی، بازیافت، شست و شو قطعههای صنعتی، کشاورزی، آشپزخانه ها و … استفاده میشود.
به این ترتیب که در صنعت کشاورزی از انواع مخزن پلاستیکی برای کمک به سیستمهای آبیاری استفاده میشود. یا برای مثال در صنعت پتروشیمی از تانکرهای پلاستیکی برای حملونقل و ذخیرهسازی نفت و گاز استفاده میشود. همچنین از انواع مخزن پلاستیکی برای مصارف بهداشتی، مانند آب آشامیدنی و وسایل پلاستیکی مورد استفاده در آشپزخانه و صنایع غذایی استفاده میشود.
ساخت تانکر پلاستیکی
برای ساخت انواع تانکر پلاستیکی، از چندین مرحله، با استفاده ازیک نوع روش قالبگیری دورانی به نام روتیشنال مدلینگ استفاده میشود. در این روش، قالبها با زاویه 360 درجه، حول یک محور در چرخش هستند.
نحوه ساخت تانکر پلاستیکی به این صورت است که در مرحله اول، مواد پلیمری که به صورت پودر هستند، با مواد محافظ در برابر اشعه فرابنفش ترکیب شده و داخل قالب ریخته میشوند. در مرحله دوم، قالب داخل کوره به صورت دورانی آنقدر میچرخد تا مواد خام اولیه ذوب و پخته شوند.
در مرحله بعد، قالب وارد یک محفظه خنککننده میشود تا به وسیله جریان هوا یا آبپاشی، مواد ذوب شده خنک شوند و قطعه شکل بگیرد. در نهایت قطعه شکل گرفته شده، از قالب خارج شده و محصول نهایی تولید میشود. این روش تولید، محصول یکپارچه و منظمی را به ما میدهد.
تانکرهای پلاستیکی با توجه به نوعی که دارند، جهت مصارف گوناگون و به صورت تک لایه، دولایه، سه لایه و… تولید میشوند. برای ساخت مخازن تک لایه، از پلیمر بی رنگ استفاده میشود. ازاینرو تانکر موردنظر دارای ظاهری شفاف است و از بیرون سطح مایع داخل مخزن دیده میشود. مخازن سه لایه، متشکل از سه لایه به ترتیب سفید، مشکی و آبی هستند. لایه مشکی از نفوذ جلبک به مایع داخل مخزن جلوگیری میکند، به همین دلیل این مخازن برای نگهداری آب آشامیدنی مناسب هستند. لایههای مختلف تانکر پلاستیکی از نظر ضخامت چندان تفاوتی با یکدیگر ندارند.
مزایای تانکر پلاستیکی
هر کدام از انواع تانکرهای پلاستیکی با توجه به متریال و ویژگیهای ساختاری که دارند، برای کاربردهای متنوعی استفاده میشوند. نحوه ساخت این تانکرها به گونه ای است که قابلیت اتصال انواع اهرم و شیرآلات را دارند. از مهمترین مزایای تانکر پلاستیکی میتوان موارد زیر را نام برد.
- سازگار بودن ترکیبات مواد به کاررفته در ساخت تانکر با انواع کودها و سمهای شیمیایی
- وزن سبک و حملونقل راحت تانکر
- مقرون به صرفه بودن نسبت به سایر مخازن
- مقاوم در برابر خوردگی و ساییده شدن
- دارای طرحهای زیبا و متنوع در ابعاد مختلف
- مقاوم در برابر اشعه فرا بنفش
- قابلیت جوش خوردن
معایب تانکر پلاستیکی
در کنار مزایای تانکر پلاستیکی، این مخزن معایبی نیز دارد. به عنوان مثال ممکن است دیوارههای مخزن بر اثر ضربات شدید مکانیکی که به صورت نقطه ای به آن وارد شود دچار آسیب شوند. از طرفی بر اثر فشار مایع درون مخزن، ممکن است تانکر تخریب شود. همچنین زمانیکه این تانکرها برای مدت زمان طولانی در معرض نور خورشید قرار میگیرند؛ احتمال ایجاد شکستگی به مرور زمان وجود دارد. در واقع به دلیل کم شدن تراکم ترکیبات ضد اشعه فرابنفش، احتمال وقوع این آسیب وجود دارد. از معایب تانکرهای تک لایه و دو لایه رنگی نیز میتوان به کمرنگ شدن و پایین آمدن کیفیت آن اشاره کرد. ترکیبات این مخازن به گونهای است که بر اثر عوامل محیطی و جوی مختلف و قرار گرفتن طولانی مدت در زیر نور خورشید به مرور، رنگ خود را از دست میدهند.
همان طور که گفته شد، انواع تانکر پلاستیکی، از مخازن پرمصرفی هستند که در صنعت ساختمان سازی، کشاورزی، پترو شیمی و… کاربرد فراوان دارند. از این تانکرها جهت حملونقل و نگهداری مایعات و سیالات سازگار با پلیمر پلی اتیلن استفاده میشود. ماده اصلی تشکیل دهنده ترکیبات تانکرهای پلاستیکی، پلیمر پلی اتیلن است. ساخت تانکر پلاستیکی از طریق روش قالببندی چرخشی است که در نهایت طی چندین مرحله، محصول یکنواخت و با کیفیتی را تولید میکند.
تانکر در طرحهای متنوع زیادی به صورت افقی، عمودی، مکعبی، زیر پله ای و … به بازار عرضه میشود. هر کدام از این اشکال برای مصرف خاصی تولید شدهاند و دارای حجمهای متفاوتی هستند. در این مقاله همچنین به مزیتهای این محصول اشاره کردیم. از مزیتهای انواع تانکر میتوان به سبک بودن، قیمت مناسب و قابل تعمیر بودن آن اشاره کرد. در کنار این مزیتها تانکرهای پلاستیکی، معایبی نیز دارند. شکننده و حساس بودن در برابر گرما و سرما و ذوب شدن در برابر آتش، نمونههایی از معایب این محصول هستند.
قیمت تانکر پلاستیکی پلی اتیلن
قیمت این تانکرها بر اساس وزن تانکر و میزان کیفیت مواد اولیه به کار رفته در آن تعیین میشود. هنگام خرید این تانکرها بهتر است علاوه بر قیمت مناسب محصول، به کیفیت آن نیز توجه کنید. متاسفانه در تولید این تانکرها، بعضی از شرکتهای تولید کننده، با هدف سود بیشتر، ازمواد بازیافتی به عنوان مواد اولیه استفاده میکنند. دقت داشته باشید که استفاده از چنین تانکرهایی برای مصارف بهداشتی مانند نگهداری و حملونقل آب آشامیدنی ممنوع است. در پایان امیدوارم مطالب گفته شده، برای شما مخاطبان عزیزمفید و ارزشمند واقع شده باشد. جهت خرید تانکر پلاستیکی با شماره 44787073-021 در تماس باشید. همچنین جهت مشاهده انواع دیگر مخزن وارد صفحه اصلی شوید.
2 دیدگاه. Leave new
سلام تانکر پلاستیکی پلی پروپیلن موجود دارین؟ حجم 500
سلام دوست عزیز 🙂 بله تانکر پلی پروپیلن موجوده ولی حداقل حجم سفارشی این شرکت از 1000 لیتره