کفپوش اپوکسی

  1. مخزن
  2. /
  3. کفپوش اپوکسی

پوششهای اپوکسی بر اساس نوع مواد تشکیل دهنده انواع مختلفی دارد. هر کدام از این انواع بر اساس نیازهای صنعتی یا نمایشگاهی سفارش دهنده تنظیم و انتخاب می گردد. از لحاظ ظاهری نیز پوشش اپوکسی به دو نوع کلی دسته بندی میشود.
۱٫ کفپوشهای اپوکسی خود تراز
۲٫ کفپوشهای اپوکسی پوست پرتقالی
پوشش اپوکسی خودتراز تمیز شدن بهتر و محیطی بهداشتی تر ایجاد می کنند و برای مکان های بهداشتی مناسب است. اگر هم کفپوش بهداشتی نمیخواهید و به کفپوشی با قیمت کمتری نیاز دارید، انواع پوست پرتقالی قیمت مناسب تری دارند.

توضیحات

تاریخچه پوشش اپوکسی

بر اساس متون ویکی پدیا دکتر پیر کاستان، کاشف بیسفنول آ، در سال ۱۹۳۸ اپوکسی را اختراع و آن را به ثبت رساند. هر چند دانشمندان دیگری نیز پیش از این موفق به ساخت رزین اپوکسی شده بودند. شرکت Ciba بت کننده اپوکسی توانست به یکی از تولید کنندگان بزرگ اپوکسی تبدیل شود. هر چند که سالها بعد این شرکت دچار مشکلاتی شده و سهام خود را به یک شرکت آمریکایی بنام  Huntsman واگذار کرد. رزین اپوکسی به شکلی که امروزه مورد مصرف قرار میگیرد در سال ۱۹۴۶ با ترکیب اپی کلروهیدرین و بیسفنول ساخته شد و به ثبت رسید. این شرکت سالها بعد توس شرکت دیگری خریداری شد و بارها دست به دست چرخید و امروزه بخشی از شرکت امریکایی Heion میباشد.

نمایندگی کفپوش اپوکسی در تهران

به دلیل استقبال زیاد افراد از این نوع کفپوش موجب شده تا افراد و شرکت های زیادی در زمینه انواع پوششهای اپوکسی شروع به فعالیت کنند. حتما در این زمینه هم تبلیغات زیادی شنیده و دیده اید. اما اینکه اگر میخواهید با اطمینان کار مربوط به تولید و اجرای پوشش اپوکسی خود را به یک شرکت خوب بسپارید بهتر است به سراغ نمایندگی ها بروید. شرکت ایرانیان ایستا پلمیر شریف آمادگی خود را در راستای اهدای نمایندگی کفپوش اپوکسی در شهر تهران و سایرشهرستان ها برای فروش یا اجرای اپوکسی، کفپوش پلی یورتان و پلی یوریا اعلام می دارد.

کاربرد کفپوش اپوکسی

پوشش اپوکسی، پوشش پلیمری ساخته شده از رزین با کیفیت، قابلیت نصب و اجرا روی تمامی سطوح را داشته و مقاومت سایشی بسیار بالایی دارد. در برابر آب و روغن مقاوم بوده و به علت مقاومت بالای این کفپوش نسبت به مواد شیمیایی و همچنین به علت ایجاد سطحی صاف و صیقلی، این محصول برای کفپوش‌های آزمایشگاهی، صنعتی، نمایشگاهی، کارخانه‌ها و پارکینگ‌ها بسیار مناسب است.

ساختار شیمیایی اپوکسی این اجازه را می‌دهد که بسپارهای گوناگونی با خواص بسیار متفاوت ایجاد گردد. به طور کلی اپوکسی‌ را به خاطر چسبندگی، مقاومت شیمیایی و گرمایی، خواص خوب مکانیکی و مقاومت الکتریکی بسیار خوب می‌شناسند.

اما از طرفی بسیاری از خواص اپوکسی‌ها را میتوان تغییر داد، برای مثال کفپوش‌های اپوکسی‌ پر شده از نقره رسانایی خوبی دارند و این در حالی است که پوششهای اپوکسی‌ به طور معمول عایق هستند. برخی از انواع کفپوشها که دارای خاصیت عایقی/رسانایی در برابر گرما هستند و مقاومت الکتریکی بالایی دارند در الکترونیک کاربرد دارند.

از کاربردهای کفپوشهای اپوکسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. استفاده از اپوکسی جهت استفاده به عنوان کفپوش صنعتی که در معرض نیروهای مکانیکی نظیر فشار، ضربه و سایش قرار دارند.
  2. استفاده از آن‌ها در سطوحی که در معرض مواد اسیدی و قلیایی غلیظ و سایر مواد شیمیایی قرار دارند.
  3. استفاده در پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها، پتروشیمی و غیره.
  4. استفاده در کارخانه‌های تولید مواد سنگین مانند فولاد.
  5. استفاده در انواع سالن‌های صنعتی.
  6. استفاده از پوشش اپوکسی به عنوان غشا در زیر بسیاری از سیستم‌های مقاوم در برابر خوردگی جهت مقاومت در برابر خوردگی و نفوذناپذیری
  7. استفاده از اپوکسی در صنایع پزشکی و دارویی به خاطر خاصیت آنتی باکتریال بودن
  8. استفاده از اپوکسی به عنوان کفپوش آنتی استاتیک برای ساختمان‌های که پر از ابزارهای الکترونیکی است.
  9. استفاده در باشگاه‌های ورزشی به دلیل ایجاد شرایطی همچون عدم لغزندگی، مقاومت در برابر ضربه و فشار.

یکی دیگر از کاربردهای این پوشش در صنایع غذایی می‌باشد. از آنجاییکه در صنایع غذایی مواردی همچون نظافت سطح، جلوگیری از رشد میکروب‌ها، نبود محلی برای تجمع آلودگی و همچنین مقاومت شیمیایی در برابر اسید و باز مدنظر است، از این رو کفپوشی مطلوب است که هیچ درزی نداشته و به راحتی قابل تمیز کردن باشد.

از دیگر کاربردهای اپوکسی می‌توان به مورد استفاده بودن آن به عنوان کفپوش پل عابر پیاده اشاره کرد. پل‌های عابر پیاده با توجه به اینکه در محیط باز بوده و در معرض بارندگی می‌باشند، می‌بایستی دارای سطح زبر بوده تا در اثر خیس شدن لغزنده نباشد.

علاوه بر این کفپوش باید چسبندگی خوبی به سطوح فلزی داشته باشد و با توجه به انبساط و انقباض زیادی که در اثر سرما و گرمای محیط وجود دارد، حالت خود را حفظ کند. یکی از مهم‌ترین دلایل انتخاب این نوع کفپوش، سرعت خشک شدن و سرعت در اجرای آن می‌باشد. کفپوش اپوکسی به همراه سیلیس بهترین پیشنهاد جهت محافظت از سطح فلزی و همچنین ایجاد سطحی زبر خواهد بود.

اجرای کفپوش اپوکسی

بعد از تولید پوشش های اپوکسی از مواد اولیه با کیفیت بالا برای داشتن پوشش اپوکسی با بهترین کیفیت برای پوشش سطح مورد نیاز خود نوبت به اجرای کفپوش بر روی بستر دلخواه میرسد. اجرای کفپوش اپوکسی نیز مثل انتخاب کیفیت پوشش اپوکسی از اهمیت بالایی برخوردار است. و این کار باید توسط افراد با تجربه و کار بلد انجام شود. چرا که در صورتی که این کار توسط  یک تیم غیر حرفه ای و آماتور انجام شود، کل کیفیت زیر سوال میرود. اجرای درست و مناسب میتواند باعث زیبایی هر چه بیشتر کار شود و کیفیت را افزایش داده و طول عمر کفپوش را افزایش میدهد.

معایب کفپوش اپوکسی

کفپوش های اپوکسی دارای مزایای بسیاری هستند. علاوه بر این مزایا، کفپوش های اپوکسی دارای معایبی نیز هستند. بزرگترین عیب کفپوش های اپوکسی این است که این پوشش ها خاصیت کشسانی کمی دارند. همین امر موجب میشود که در صورت ترک خوردگی یا شکستن بستر سیمانی زیرین این کفپوش نیز آسیب خواهد دید. البته با اجرای صحیح زیر ساخت و استفاده از بتن مستحکم این مشکل حل می شود. یکی دیگر از معایب این کفپوش ها حسایت زیاد مواد اپوکسی به رطوبت در مرحله اجرا است. در این مرحله باید دقت شود که بستر به خصوص اگر سیمانی باشد کاملا خشک و عاری از رطوبت باشد.

خرید کفپوش اپوکسی

در هنگام خرید کفپوش اپوکسی بیشتر از همه باید به کیفیت مواد استفاده شده در تولید کفپوش ها توجه کرد. موضوع مهم دیگری که در خرید کفپوش مهم است مهارت مجری ها در اجرای این نوع از کفپوش ها است که باید در آن دقت لازم را داشت. یکی دیگر از موضوعات طول عمر کفپوش است که هزینه انجام شده را توجیه می کند. بنابراین در خرید اپوکسی باید دقت لازم را داشت تا ضمن برخوردار بودن از مزایای اپوکسی بازگشت سرمایه و طول عمر مفید این نوع کفپوش نیز حاصل گردد.

سوالات متداول

دیدگاه کاربران

فهرست