1. مخزن
  2. /
  3. دریچه منهول
  4. /
  5. دریچه منهول بتنی

توضیحات

دریچه منهول بتنی برای دسترسی و اتصال چندین خط راه به تاسیسات زیرزمینی به کار می‌رود. احتمالا به دریچه‌های گرد و یا مستطیلی که کف خیابان‌ها و معابر قرار دارند، دقت کرده ایده، این دریچه‌ها در جنس و کلاس‌های مختلف ساخته می‌شوند. دریچه منهول بتنی سال‌ها است که توسط صنعت‌گران زیادی استفاده می‌شود و به دلیل خواص مطلوب خود، پس از گذشت سالیان طولانی، هنوز هم طرفداران خود را حفظ کرده است. با ما همراه باشید تا درباره خواص، ویژگی، مزایا و معایب دریچه بتنی بیشتر آشنا شوید.

کاربرد دریچه منهول بتنی

با به کارگیری دریچه منهول بتنی، قادر هستیم تا از سقوط افراد و اشیاء به درون چاه جلوگیری به عمل آوریم. دریچه منهول بتنی با ایجاد دسترسی به تاسیسات زیرزمینی، کار را برای کارکنان آب و فاضلاب، گاز و شرکت مخابرات راحت تر کرده است. البته همان طور که می‌دانید با توجه به محل استفاده این دریچه، باید از کلاس بندی مناسب بهره ببرید. با توجه به عبور تعداد زیادی خطوط فاضلابی از زیر خیابان‌های اصلی و پر تعدد، نیاز است تا از دریچه منهول بتنی استفاده شود، زیرا این نوع دریچه‌ها تحمل وزن بالایی دارند و به دلیل عبور زیاد ماشین‌ها و وسائل نقلیه، دچار شکستگی نمی‌شوند. جالب است بدانید، دریچه‌هایی که در معابر نیمه ترافیکی و ترافیکی استفاده می‌شوند، بیش از 50 کیلو وزن دارند.

دریچه منهول بتنی چیست؟

شاید این سوال ذهنتان را مشغول کند که آیا دریچه منهول بتنی تنها از بتن تشکیل می‌شود؟ در جواب این سوال باید گفت، دریچه منهول بتنی امروزه بر پایه سیمان و بتن تولید می‌شود، اما با نام دریچه منهول بتنی شناخته می‌شود. این نوع دریچه ها نیز در سه کلاس تولید میشود B125 , C250 , D400 و  در سایز های 32 تا 80 تولید میشوند. دریچه های منهول بتنی مزایا و کاربرد های بسیار زیادی دارد که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.

مزیت دریچه منهول بتنی

دریچه منهول بتنی که ترکیبی از سیمان و بتن است، مخاطبان زیادی در میان دریچه‌های هم رده خود دارد. پرمخاطب ترین سایز دریچه بتنی، 32 الی 80 سانتی متر است. هرچند شما می‌توانید این درب‌ها را در سایزهای مختلفی سفارش دهید. از مزایای دریچه بتنی می‌توان به طول عمر بالای آن (نزدیک به 50 سال) اشاره کرد. همچنین دریچه منهول بتنی در برابر هرگونه فشار وارده و شرایط اقلیمی مختلف مانند رطوبت زیاد، مقاوم است.

معایب دریچه منهول بتنی

بر اثر یخ‌زدگی‌های مداوم که در زمستان و هوای سرد اتفاق می‌افتد، رفته رفته خمیر سیمان در اثر انبساط و انقباضی که به وجود می‌آید موجب فشار به دریچه و شکستگی دریچه منهول بتنی می‌شود. همچنین نفوذ کردن یون سولفات به داخل بتن باعث به وجود آمدن انبساط زیادی می‌شود و به مرور سبب تخریب سطح بتن می‌شود. در محیط‌های کلری نیز با نفوذ یون کلرید، به تدریج خوردگی و زنگ زدگی آرماتورهای دریچه‌های بتن مسلح آغاز شده و با ادامه یافتن آن ترک‌هایی در بتن ایجاد می‌شود. مورد دگر وزن بالای این دریچه‌ها است، که حمل و نقل را سخت کرده و هزینه جابه‌جایی را افزایش می‌دهد. سخت باز شدن درب این دریچه‌های بتنی به علت وزن بالایی که دارند، مورد دیگری است که یک عیب محسوب می‌شود.

نحوه ساخت دریچه بتنی

برای ساخت دریچه بتنی ابتدا میلگرد‌ها را به صورت آرماتوربندی شده در کنار هم قرار میدهند. سپس الیاف نانو، سیمان و بتن بر روی آنها پاشیده میشوند. این ترکیب در قالب‌های مخصوص قرار داده شده و بعد از اینکه مواد به خوبی خود را گرفتند و سفت شدند، آنها را از قالب خارج میکنند. حالا بعد از گذشت زمان مورد نظر برای سرد و سخت شدن دریچه، دریچه منهول بتنی را به جهت تست فشار به قسمت مخصوص این کار می برند. وزن این دریچه‌ها زیاد است و در کلاس‌های متفاوتی تولید میشوند. در هنگام تهیه محصول دقت عمل خود را بالا برید و محصول را از همه جهات بررسی کنید. وجود هرگونه ترک و شکستگی باعث کاهش عمر دریچه بتنی شده و به ضرر اقتصادی شما است.

دریچه منهول نانو کامپوزیت بر پایه بتن

با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، هر روزه بر تعداد محصولات پلیمری اضافه می‌شود. دریچه منهول نانو کامپوزیت، که بر پایه بتن ساخته می‌شود از جدیدترین دست آوردهای سال‌های اخیر است. شکل ظاهری این درب‌ها شبیه به دریچه منهول بتنی است، اما در واقع از چند متریال و ماده اولیه مختلف ساخته می‌شوند. در ساخت این دریچه‌ها از رزین کامپوزیت الیاف پلاستیک و بتن و همچنین سیمان استفاده می‌شود. این درب‌ها هم اکنون مورد استفاده تعداد زیادی از صنعت گران قرار گرفته اند. همچنین دارای 3 کلاس کاری متفاوت هستند.

استاندارد و کلاس بندی دریچه منهول بتنی

class a15: این دریچه‌ها که وزنی حدود 1.5 تن را تحمل می‌کنند، در پیاده روها قرار می‌گیرند.

class b125: این دریچه منهول بتنی به دلیل تحمل باری 12.5 تن، اکثرا در محل پارک خودروها یا در مکان‌هایی که ماشین و دیگر وسایل نقلیه به ندرت عبور می‌کنند، به کار می‌رود.

class c250تحمل باری این کلاس، 25 تن است. از این رو در محل هایی که بیشتر از 5 متر با خیابان فاصله ندارد، استفاده می‌شوند.

class d400: دریچه‌های منهول بتنی d400، می‌تواند باری نزدیک به 40 تن را تحمل کنند. از این رو قیمت دریچه بتنی مدل d400 به مراتب نسبت به دیگر نمونه‌های دریچه منهول، بالاتر خواهد بود. بیشترین مورد استفاده از این دریچه ها، محل های عبور خودرو است. البته نوع e600 برای بنادر استفاده می شود.

class f900: گران‌ترین دریچه‌های منهل بتنی را شامل می‌شوند. این دریچه ها قادر به تحمل بار 90 تن هستند و از این رو بیشتر در فرودگاه‌ها کاربرد دارند.

قیمت دریچه بتنی

قیمت دریچه بتنی به عوامل مختلفی بستگی دارد و در گستره متفاوتی در نوسان است. به همین جهت ثبت قیمت ثابت و دقیق برای آن کار سختی خواهد بود. اما لازم به ذکر است قیمت این مدل دریچه ارزان تر از دیگر انواع آن است. دریچه منهول بتنی درواقع ترکیبی است از سیمان و بتن که طرفدار فراوانی در میان همتایان خود دارد. برای دریافت اطلاعات دقیق درباره قیمت دریچه بتنی و دریافت مشاوره با همکاران ما در ارتباط باشید. همچنین برای مشاهده دیگر انواع دریچه منهول تولید شده توسط تیم حرفه ای مخزن وان، به صفحه مربوطه مراجعه فرمایید.

سوالات متداول

هدف از ساخت دریچه های بتنی چیست؟

درواقع هدف اولیه ساخت دریچه‌های بتنی، کاهش وقوع حوادث ناگواری مانند سقوط افراد و وسایل نقلیه به درون چاه‌های منهول به دلیل آمار بالای سرقت دریچه‌های چدنی بوده است.

کاربرد دریچه منهول بتنی چیست؟

طور کلی کاربرد این دریچه‌ها، استفاده از آن‌ها به عنوان پوششی بر روی دهانه منهول‌ها و چاه‌های دسترسی به خطوط زیرزمینی است.

محصولات مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاه کاربران

1 review for دریچه منهول بتنی

  1. کریم

    سلام همکار گرامی
    من نمیدونم از کدوم کلاس دریچه منهول بتنی استفاده کنم.
    حدود 10 تن بار رو باید تحمل کنه. میشه لطفا راهنمایی کنید؟

    • مخزن وان

      سلام.
      مورد مناسب برای استفاده شما class b125 هست.

Add a review

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست