راکتور یا واکنشگاه شیمیایی تجهیزاتی است که در آن واکنشهای شیمیایی انجام میشود و موادی با درصد مشخص وارد آن شده و ماده یا مواد جدیدی درآن تولید میشود. راکتورها شامل طیفهای گسترده ای هستند که باتوجه به مواردمصرفشان، مورد استفاده قرار میگیرند. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی انواع راکتورهای پلیمری بپدازیم. چنان چه علاقه مند به دانستن و یادگیری درباره راکتورهای پلیمری هستید، این نوشته را از دست ندهید و تا اخر مقاله همراه باشید.
ویژگی راکتور پلیمری
این راکتورها قابلیت سفارشی سازی دارند و طبق سلبقه و نیاز مشتری ساخته میشوند. راکتور پلیمری قابلیت استفاده تا دمای 85 درجه سانتی گراد را دارا است. همچنین امکان کنترل دقیق پارامترهای فرآیندی با کنترل باکس موجود در راکتور وجود دارد. این راکتورهای پلیمری دارای همزنهایی هستند که سرعت دور این همزنها قابلیت تنظیم دارد. امکان استفاده از راکتور پلیمری در محیطهای خورنده نیز وجود دارد.
انواع راکتور پلیمری
همان طور که گفته شد، راکتور شیمیایی، وسیلهای است که در آن واکنشهای شیمیایی انجام میشود و طی آن مواد اولیه خام به محصولات تبدیل میشوند. در ادامه با انواع راکتور آشنا خواهید شد:
- راکتور پلی اتیلن
- راکتور پلی پروپیلن
- راکتور PTFE
- راکتور FRP
- راکتور CPVC
- راکتور GRP
راکتور پلی اتیلن
«راکتورهای پلی اتیلن به صورت گسترده ای جهت انجام فرایندهای شیمیایی در درجه حرارت های زیر 60 درجه کاربرد دارند. فرایند ساخت راکتورهای پلی اتیلن، به کمک طراحی با نرم افزارهای شبیه ساز بوده و پس از برش کاری ورقها، با به کارگیری الکترودهای جوش پلی اتیلن، ورقها مطابق استاندارهای بین المللی DVS آلمان به یکدیگر جوش داده میشوند. استفاده از جوش بات ولدینگ نیز جهت جوشکاری ورق های پلی اتیلن و پلی پروپیلن نیز قابل استفاده است.»
راکتور پلی پروپیلن
راکتورهای پلی پروپیلن کاربردهای گسترده ای جهت انجام واکنش های شیمیایی با رنج حرارتی زیر 70 درجه سانتیگراد دارند. راکتورهای پلی پروپیلن شامل فلنج و اتصالات پلی پروپیلنی میشوند و جهت اختلاط موثر، دارای میکسرهای دور پایین نیز هستند . همچنین راکتورهای Polypropylene دارای مقاومت شیمیایی بالا در برابر رنج وسیعی از سیالات هستند. ضخامت راکتورهای پلی پروپیلن مابین 10 الی 25 میلیمتر تعریف میشود. دو عامل که به صورت موثر در ضخامت راکتورهای پلی پروپیلن، تاثیر به سزایی دارند، دور میکسر و درجه حرارت فرایند هستند.
راکتور FRP
راکتورهای FRP یا راکتورهای کامپوزیتی به صورت معمول با استفاده از رزین وینیل استر و الیاف شیشه S تایپ، که دارای مقاومت شیمیایی بالایی است، تولید می گردند. راکتورهای کامپوزیتی استوانهای یا راکتورهای FRP استوانهای به صورت معمول با استفاده از فرایند ماشینی فیلامنت وایندینگ و لابه گذاری دستی تولید میشوند. مخزن وان، متخصص طراحی، انتخاب مواد و ساخت راکتورهای FRP است.
مجموعه مخزن وان، با تکیه بر اطلاعات و تجارب گسترده در حوزه صنعت پلیمر توانمندی ساخت راکتورهای کامپوزیتی تا درجه حرارت کاری 110 درجه سانتیگراد را دارد. شایان ذکر است که، فرایندهای شیمیایی و مواد مورد استفاده میتوانند علاوه بر خوردگی سایش نیز در حین فرایند داشته باشند.
راکتور CPVC
راکتور CPVC پلی وینیل کلراید کلرینه شده به واسطه حضور گروه کلر در ساختار شیمیایی، دارای مقاومت شیمیایی و حرارتی بالاتری در مقایسه با پی وی سی است. راکتورهای CPVC تولیدی شرکت مخزن وان قابلیت نگهداری سیالات خورنده و قابلیت پایداری حرارتی تا سقف 110 درجه سانتیگراد را دارد. فرایند ساخت راکتورهای CPVC به دلیل سختی بالای ورق های CPVC بسیار دشوار است.کلیه فلنجها و اتصالات مربوط به مخازن CPVC از جنس خود بدنه مخزن هستند.
قیمت راکتور پلیمری
راکتورها خصوصیات بسیار متنوعی دارند که طبق این ویژگیها کارکردشان نیز متفاوت میشود. قیمت راکتورها بر اساس کیفیت جنس به کار برده شده در ساخت بدنه راکتور، حجم راکتور، نوسانات ارز، ابعاد کارخانه تولیدی و عوامل این چنینی، متغیر است. جهت اطلاع از قیمت و یا دریافت مشاوره با کارشناسان مجرب تیم مخزن وان و با شمارههای سایت در ارتباط باشید. همچنین در صورت هرگونه ابهام سوال خود را در قسمت نظرات اعلام کرده تا در اسرع وقت جواب خود را دریافت کنید.
در این مقاله به بررسی انواع راکتور یا واکنشگاه شیمیایی پرداختیم و ضمن بررسی هر یک از مدلها، ویژگی و خصوصیات آنها را نیز برای شما عزیزان شرح دادیم. امیدواریم این مقاله برای شما رضایت بخش بوده باشد.
2 دیدگاه. Leave new
سلام راکتور cpvc قابل سفارشه آیا؟
سلام بله برای سفارش و یا اطلاع از قیمت تماس بگیرید