توضیحات

مخازن GRP از جنس کامپوزیت، که الیاف شیشه با ترکیب مدول بسیار بالای این الیاف و خواص مقاوم به خوردگی و شرایط محیطی رزین‌های پلیمری را دارا هستند، پا به عرصه صنعت گذاشتند. این کامپوزیت‌ها به دلیل استحکام، وزن ویژه کم، طول عمر بیشتر و نیاز به نگهداری و تعمیرات بسیار کم در ساخت مخازن نگهداری مایعات به ویژه مخزن آب کامپوزیت و مخازن سیالات خورنده مورد توجه بسیاری قرار گرفته اند. مخازن GRP در برابر ضربه و هرگونه فشار مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد و تغییر شکل نمی دهند. در این مقاله قصد داریم تا درباره این مخزن اطلاعات مفیدی به شما بدهیم. در ادامه با ویژگی و کاربرد مخزن GRP آشنا خواهید شد. همچنین عوامل موثر در قیمت مخزن GRP را بررسی خواهیم کرد.

مخزن GRP چیست؟

«مخزن فایبرگلاس که به مخزن GRP نیز معروف است. با توجه به تنوع بالای مخازن آب، مخازن آب شرب و مخازن آتش نشانی گزینه‌های متعددی در انتخاب مخزن می‌تواند موثر باشد. این مخزن که از پلاستیک تقویت‌شده با الیاف شیشه تشکیل شده است که می‌تواند آب و سیالات شیمیایی را تحت گرما و فشار نگه دارد. مخزن فایبرگلاس در برابر نور خورشید، تغییر دما و خوردگی بسیار مقاوم بوده و سطح صاف و صیقلی پنل‌ها از تشکیل جلبک‌ها و آلاینده‌ها جلوگیری می‌کند.»

سه پارامتر بسیار مهم شامل حجم مخزن آب ، فضایی که مخزن در آن قرار می گیرد و زمانی که کارفرما جهت ساخت مخزن در نظر دارد است. در صورت داشتن فضای کافی مخازن پلی اتیلن از جمله ارزانترین مخازن و در دسترس ترین مخازن کاربردی هستند.

طول عمر مفید این مخزن در حدود ۱۵ سال می باشد. در کشور بیش از ۱۰۰ شرکت تولید کننده مخازن پلی اتیلن در حال تولید این مخازن پیش ساخته می باشند. مخازن پلی اتیلن محدودیت درجه حرارت کاری در درجه حرارت های بالاتر از ۵۰ درجه سانتیگراد را دارا می باشند و در صورت بروز هرگونه شکست فرایند تعمیر بسیار دشواری دارند.

ویژگی‌های مخازن grp

مخازن grp دارای خواص و ویژگی‌های زیادی هستند. از مهم‌ترین این ویژگی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت بالا در برابر عامل‌های خوردگی
  • مقاوم در برابر گرما و سرمای شدید
  • برخورداری از عمر مفید بالا
  • قابل استفاده برای مصارف بهداشتی و آب شرب
  • قیمت مناسب در مقایسه با دیگر انواع مخازن فلزی و گالوانیزه
  • مقاوم در برابر انواع فشار و ضربه‌های مکانیکی
  • تنوع در طرح، رنگ و ابعاد
  • قابلیت مونتاژ در محل نصب
  • مقاوم در برابر اشعه فرابنفش و یووی
  • دارای خواص ضد اسیدی و بازی

مزایای استفاده از مخزن grp

این نوع مخازن به دلیل ساختار خاصی که در مقایسه با سایر انواع مخازن پلاستیکی دارند، از مزایای ویژه‌ای برخوردارند. یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از این نوع مخازن، نصب سریع و راحت با استفاده از پیچ و مهره‌های تعبیه شده در آن‌ها است. از دیگر مزایای استفاده از مخزن grp کامپوزیتی، قابلیت انطباق آن‌ها در هر منطقه و شرایط آب و هوایی است. این مخازن در فضاهایی مانند پشت بام و زیر رمپ پارکینگ که بدون استفاده مانده‌اند، به راحتی جایگذاری و نصب می‌شوند. مخازن فایبر گلاس همچنین خواص ضد میکروب و جلبکی دارند به طوری که از رشد باکتری‌ها و دیگر میکروب‌ها در آب آشامیدنی جلوگیری می‌کنند.

کاربرد مخزن GRP

این نوع مخازن در صنایع گوناگونی جهت ذخیره و نگهداری انواع مایعات و سيالات کاربرد دارند. بیشترین استفاده‌ای که از این نوع مخازن می‌شود در ذخیره آب آشامیدنی و آب‌های ویژه ماشین‌های آتش‌نشانی است. از مخزن grp همچنین جهت ذخیره انواع مایعات اسیدی با درصد خوردگی بالا استفاده می‌شود. وجود عناصر کربن و اکسیژن در آب باعث خوردگی، زنگ زدگی و فرسایش قطعات فلزی می‌شود در حالی که در مخازن فایبرگلاس این قطعات روکشدار شده و دیگر دچار خوردگی نمی‌شوند. به همین دلیل است که از این‌ مخازن جهت نگهداری آب شرب استفاده می‌شود.

ساخت مخزن GRP

با ورود کامپوزیت‌ها یا رزین‌های تقویت شده با الیاف شیشه ( GRP) به حوزه مخازن حمل، ذخیره سازی و مخازن فرایندی کاربردهای گسترده ای برای آنها تعریف گردیده است. امروزه مخازن GRP به صورت گسترده در صنایع مختلف جهت نگهداری سیالات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. به صورت کلی مخازن کامپوزیتی یا مخازن GRP می‌توانند جهت نگهداری یا فرایند اسید، قلیا، آب نمک، ترکیبات آلی و مشتقات نفتی مورد استفاده قرار گیرند.

قیمت مخزن grp

این مخزن دارای محدودیت‌های گسترده ای به خصوص در درجه حرارت های بالای ۱۲۰ درجه سانتیگراد هستند. مخزن جی آر پی یا مخزن FRP با استفاده از فرایند های متنوعی تولید میگردند. پر بازده ترین روش جهت تولید این مخزن کامپوزیتی روش لایه گذاری دستی می باشند. این مخازن با توجه به نقشه و در اشکال مختلف قابلیت ساخت را دارند. یکی دیگر از روش های ساخت مخزن GRP استفاده از فرلیند رشته پیچی بر ردی قالب است.

اجزای منبع آب GRP

مخزن grp

نردبان خارجی: نردبان‌های خارجی از مواردی است که طبق سفارش مشتریان به دلیل دسترسی راحت و سریع به پشت بام طراحی و تولید می‌شود. مخزن جی آر پی نردبان دار با مخازن ساده فرق می‌کنند. زیرا باید بتوانند وزن نردبان و شخصی که از آن بالا می‌رود تا تحمل کند.

کف مخزن: کف مخزن دارای شیب است. این شیب باعث می‌شود تا تخلیه مواد به آسانی صورت گیرد. علاوه بر این ویژگی، کف مخزن باید ویژگی ضد خوردگی و مقاومت بالا در برابر انواع سیالات مانند طیف‌های مختلف مواد شیمیایی داشته باشد تا آسیب نبیند. همچنین کف مخزن باید دارای مهارکننده ثانویه باشد، تا در صورت انفجار بتواند از بروز فاجعه جلوگیری کند.

سطح سنج: سطح سنج توسط بسیاری از مشتریان سفارش داده می‌شود. این وسیله باعث می‌شود تا سطح درون مخزن به درستی نمایش داده شود. از این رو می‌توانید در هر لحظه میزان مواد باقی مانده درون مخزن را به طور دقیق اندازی گیری کنید.

قیمت مخزن GRP

قیمت گذاری مخزن جی آر پی به صورت عمده بر اساس طراحی، درجه حرارت کارکردی، نوع سیال ، حجم، نوع مخزن و فشار کارکردی تحت تاثیر قرار می‌گیرد. مخازن کامپوزیتی GRP یا مخازن FRP به صورت کلی جهت ذخیره و یا انتقال آب، آب نمک، سیالات خورنده و مشتقات نفتی مورد استفاده قرار می گیرند. مخازن GRP بعد از انجام آنالیز های المان محدود طراحی و میزان حجم مواد مصرفی و نحوه فرایند تولید قیمت گذاری می گردند.

مخزن GRP با توجه نوع فرایندی تولیدی قیمت های متنوعی دارند. مخازن GRP تولید شده با استفاده از فرایند رشته پیچی بالاترین قیمت در مقایسه با مخازن GRP تولیدی با استفاده از دیگر روش‌ها (قالبگیری به روش گرم یا لایه گذاری دستی) را دارا می باشند. این مخزن تولید شده با استفاده از قالبگیری گرم(مخازن SMC) به صورت عمده جهت نگهداری آب شرب استفاده می گردند.

مخزن کامپوزیت SMC یا مخازن مدولار به صورت پیش ساخته بوده و در محل پروژه و در ابعاد خاص نصب میگردند. مخازن GRP یکپارچه تولید شده با استفاده از روش رشته پیچی یا فیلامنت وایندینگ به صورت عمده جهت نگهداری سیالات تحت فشار به کار گرفته میشوند که به آن مخازن تحت فشار کامپوزیتی گفته می‌شود. ترکیب روش های رشته پیچی و لایه گذاری دستی جهت ساخت مخازن نگهداری تا حجم حدود ۶۰ متر مکعب استفاده هستند.

به صورت کلی با توجه به اینکه حمل و نقل مخازن با احجام بالاتر از ۲۰۰ متر مکعب امکان پذیر نمیباشد، لذا این مخازن به صورت عمده در محل قابلیت ساخت را دارند. قیمت مخزن GRP جهت نگهداری آب به ازای واحد متر مکعب در حدود یک میلیون تومان الی یک میلیون و پانصد هزار تومان به ازای واحد متر مکعب است. این مخزن  که به صورت عمده جهت نگهداری سیالات خورنده مورد استفاده قرار می‌گیرند درارای قیمتی در حدود سه میلیون تومان به ازای واحد متر مکعب می باشند. در صورتیکه حجم خورندگی یا درجه حرارت کارکردی بالا باشد، می بایست در این مخازن از لاینرهای ترموپلاستیک استفاده شود. البته این رنج قیمت هر روزه در حال تغییر است.

فروش مخزن کامپوزیت GRP

مخزن  grp، یک ماتریس پلیمری تقویت شده با الیاف شیشه است که امروزه در ساخت مخازن آب شرب و مخازن آتش‌نشانی با عنوان مخزن جی آر پی آب شرب مورد توجه و استفاده قرار می‌گیرد. grp ماده ای با قیمت مناسب و به صرفه، مقاومت و استحکام بالا و سبک وزن است. در این مقاله سعی کردیم تا شما را به صورت جامع با اصطلاح مخازن کامپوزیتی GRP آشنا کنیم. همچنین نحوه ساخت این مخازن را عنوان کردیم و عوامل تاثیرگذار بر قیمت مخازن GRP را نیز برای شما عزیزان شرح دادیم.

جهت خرید مخزن GRP و یا اطلاع از قیمت با شماره‌های سایت در تماس باشید تا کارشناسان ما به بهترین نحو شما را راهنمایی کنند. همچنین برای مشاهده انواع مخزن کامپوزیت بر روی لینک کلیک کنید تا به صفحه مورد نظر ارجاع داده شوید.

جمع بندی

همان‌طور که در بالا گفته شد مخزن grp یکی از پرمصرف‌ترین مخازن پلاستیکی محسوب می‌شود که دارای خواص ویژه‌ای است. در واقع مخزن grp از ماده پلیمری grp با خواص ماتریسی و الياف شیشه تشکیل شده است. به طور کلی مخازن grp دارای مزایا و ویژگی‌های زیادی هستند. از مهم‌ترین ویژگی‌های این مخازن می‌توان به خواص ضد اکسید شدن و خوردگی، خواص آنتی یووی و فرابنفش، مقاومت در گرما و سرمای شدید، برخورداری از مقاومت مکانیکی و ضربه پذیری بالا اشاره کرد. کاربرد عمده مخزن grp کامپوزیتی ذخیره و نگهداری آب آشامیدنی و آتش‌نشانی است.

سوالات متداول

آیا مخزن GRP مقاومت بالایی دارد؟

به طور کلی مخازن GRP در برابر نیروهای کششی و همچنین در برابر خوردگی و دیگر عوامل بسیار مقاوم هستند.

مزایای مخزن grp چیست؟

مقاومت بالا در برابر خوردگی، گرما و سرما، زلزله و قابلیت حمل و نقل و نصب آسان، همچنین بهداشتی بودن و قابلیت ساخت در مدل و انواع مختلف، این مخزن را به مخزنی پرطرفدار و مقرون به صرفه تبدیل کرده است.

محصولات مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاه کاربران

2 دیدگاه برای مخزن GRP

  1. دهلوی

    سلام مخزن پلی پروپیلنی که داشتم در زلزله اخیر جنوب کشور از بین رفت، با تحقیقاتی که کردم این مخزن در برابر زلزله مقاومه‌، میشه یه سری توضیحات درباره این مخزن بهم بدین و اگر مدل بهتری وجود داره معرفی کنین، برای نگهداری آب میخوام

    • مخزن وان

      سلام دوست عزیز مخزن پ پ به دلیل مقاومت پایین و پلاستیکی بودنش سریع در شرایط اینچنینی آسیب میبینه، این مخزن انتخاب خوبیه و کمترین آسیب رو در برابر تکان‌های شدید میخوره

  2. SHEAFAT

    سلام تا چه دمایی رو تحمل میکنه مخزن؟

    • مخزن وان

      سلام تا دمای نهایت 130 رو تحمل میکنه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست